Interessant:

Productie Samsung Galaxy S6 edge verdrievoudigd

nieuws 27 maart 2015 om 13:20

Naar verluidt gaat Samsung de productie van de Samsung Galaxy S6 edge verdrievoudigen. Het Koreaanse bedrijf gaat daartoe nieuwe samenwerkingen aan met meerdere displayfabrikanten.

Volgens Koreaanse media gaat Samsung de productie van de Samsung Galaxy S6 edge verdrievoudigen. Daartoe moet Samsung samenwerkingen aangaan met nieuwe displayfabrikanten. Het Japanse Alps Electronics zou tot op heden de enige leverancier zijn van het TSP (Touchscreen Panels) voor de Edge-modellen, maar dit bedrijf alleen kan niet meer aan de grote vraag naar de displays voldoen. Het is niet officieel bekend gemaakt met welke nieuwe schermfabrikanten Samsung een deal heeft gesloten voor levering van de TSP-technologie, maar naar verluidt zou het gaan om het Koreaanse S-MAC.

De Galaxy S6 edge is een smartphone met een uniek scherm: het toestel heeft een 5,1-inch Quad HD-display, dat aan beide zijden gebogen is en over de randen van de telefoon heen loopt. Voor de productie van dit display wordt gebruik gemaakt van een proces genaamd '3D Thermoforming', waarbij het materiaal enorm verhit en vervolgens vervormd wordt. Het probleem is dat dit proces bijzonder complex, tijdrovend, kostbaar en materiaalverspillend is. Analisten denken dat Samsung door de complexe fabricage van het gebogen glas problemen gaat krijgen met de levering van de Samsung Galaxy S6 edge. Door samen te werken met nieuwe schermfabrikanten hoopt Samsung de leveringsproblemen te beperken.

De Samsung Galaxy S6 edge is vanaf 10 april beschikbaar in Nederland vanaf  € 849,-.

Samsung Galaxy S6 edge
Samsung Galaxy S6 edge

GforGames