Interessant:

Tekort Samsung Galaxy S6 edge modellen verwacht

nieuws 11 april 2015 om 11:42

Samsung verwacht met de nieuwe Samsung Galaxy S6 een nieuw verkooprecord te gaan breken. Daarnaast verwachten de Koreanen een tekort aan Galaxy S6 edge-modellen.

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 edge zijn positief in de media ontvangen, wat Samsung bevestigt in het vermoeden een nieuw verkooprecord te kunnen breken. Het bedrijf verwacht dat de winst in de periode januari-maart de hoogste ooit sinds drie kwartalen is. Volgens analisten komt dit voornamelijk doordat Samsung haar eigen chips in haar nieuwe telefoons gebruikt. Verder spreken verschillende analisten het vermoeden uit dat Samsung dit jaar 50 miljoen of meer Galaxy S6-modellen kan verkopen.

Samsung denkt dat de Galaxy S6 (met regulier vlak scherm) meer verkocht gaat worden dan de duurdere Galaxy S6 edge met gebogen display. Niettemin verwacht Samsung een tekort aan Galaxy S6 edge-modellen, omdat de fabricage van het gebogen display een zeer moeizaam en langzaam proces is. De kans is daardoor groot dat kopers voor de Galaxy S6 edge op een wachtlijst komen, zoals analisten eerder voorspelden. Analisten zien echter ook een voordeel aan de leveringsproblemen: de prijs van het toestel zakt er minder snel door, wat termijn juist weer een positief effect kan hebben op Samsungs resultaten.

De Galaxy S6 en de Galaxy S6 edge zijn in Nederland verkrijgbaar vanaf respectievelijk 699 euro en 849 euro.

Samsung Galaxy S6 edge
Samsung Galaxy S6 edge

Reuters