Interessant:

Microsoft Office beschikbaar voor Android-smartphones

nieuws 26 juni 2015 om 10:17

Microsoft heeft officieel haar Office-apps (Word, Excel en PowerPoint) uitgerold voor smartphones met Android 4.4 of hoger. De apps zijn gratis beschikbaar, maar voor geavanceerdere functionaliteiten moet je extra betalen.

De Microsoft Office-apps kwamen eerder al beschikbaar voor de iPad en voor Android-tablets. De preview-editie van de Office-apps voor Android-smartphones was sinds vijf weken beschikbaar, en nu heeft Microsoft de officiele versies van Word, Excel en PowerPoint uitgerold. De apps zijn gratis beschikbaar in de Google Play Store voor smartphones met Android 4.4 of hoger. Ook zijn ze voorgeinstalleerd op veel mobiele apparaten, onder meer van Samsung, LG en Sony.

Microsoft Office beschikbaar voor Android-smartphones
Microsoft Office beschikbaar voor Android-smartphones

De gratis Office-apps bieden echter alleen de basisfunctionaliteiten. Wil je gebruik maken van geavanceerdere functionaliteiten, dan kan je deze kopen voor met een prijs van € 0,80 tot € 10,00 per item. Als je de volledige functionaliteiten wil benutten, moet je een abonnement nemen op Office 365 (beschikbaar in de app). De apps ondersteunen cloud-opslag in OneDrive, SharePoint, Google Drive en Dropbox.

Office Blogs