Interessant:

Apple Watch verschijnt in april 2015

nieuws 29 januari 2015 om 13:27

Apple-topman Tim Cook heeft bevestigd dat de ontwikkeling van de Apple Watch spoedig gereed is. Hij beloofde dat Apple's eerste smartwatch aankomende april op de markt komt.

De Apple Watch werd afgelopen september 2014 officieel aangekondigd, tegelijkertijd met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar toen werden er nog niet veel details over bekendgemaakt. De Apple Watch komt in drie uitvoeringen (als de Apple Watch Stainless Steel, de Apple Watch Sport en luxe Apple Watch Edition), waarschijnlijk voor prijzen vanaf 349 dollar.

De Apple Watch bevat Apple's nieuwste navigatietool (na het iPod Click Wheel en het iPhone Multi-touch Display): het Digital Crown-draaiwieltje. Met dit draaiwieltje aan de zijkant kan je snel scrollen en zoomen, zonder dat je vinger het zicht op het display belemmert. Het 2,5-inch Retina-display ondersteunt daarnaast Force Touch, een technologie die kan waarnemen hoe hard je drukt, wat nieuwe mogelijkheden tot de bediening van apps biedt. Voor gebruik van de Apple Watch is een iPhone met iOS 8 benodigd.

Apple Watch
Apple Watch

Apple Insider