Interessant:

Gerucht: Huawei Ascend Mate7 Compact komt eraan

nieuws 29 januari 2015 om 11:01

Volgens de laatste geruchten introduceert Huawei begin maart de Huawei Ascend Mate7 Compact, een compactere 5,5-inch uitvoering van de huidige Ascend Mate7.

De huidige Huawei Ascend Mate7 beschikt over een 6-inch Full HD-display, een octa-core processor, een 13-megapixel camera, Android 4.4 KitKat, een 4.100 mAh batterij en een geintegreerde vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Van de Ascend Mate7 Compact zijn nog geen specificaties bekend, maar het is de verwachting dat deze grotendeels overeenkomen met de originele Mate7. Volgens verschillende bronnen neemt Huawei overigens afscheid van de productnaam 'Ascend', wat kan betekenen dat het toestel simpelweg als Huawei Mate7 Compact wordt gelanceerd.

De originele Ascend Mate7, waarvan er inmiddels meer dan 1 miljoen zijn verkocht, werd in september 2014 op de IFA-elektronicabeurs aangekondigd en is in Nederland te koop voor een adviesprijs vanaf 499 euro. De verwachting is dat Huawei de Ascend Mate7 Compact begin maart, aan de vooravond van het Mobile World Congress 2015 in Barcelona, zal introduceren.

Huawei Ascend Mate7
Huawei Ascend Mate7

Cnet