Interessant:

5 miljoen Apple Watches in productie

nieuws 18 februari 2015 om 12:57

Naar verluidt heeft Apple 5 tot 6 miljoen Apple Watches in productie voor de eerste levering in april. De helft van deze modellen zou de Apple Watch Sport betreffen, het goedkoopste model in de Apple Watch-serie.

Dat meldt The Wall Street Journal. Volgens de zakenkrant zijn er 5 tot 6 miljoen Apple Watches in productie. De helft van deze modellen zou een Apple Watch Sport zijn. Dit is het 'goedkoopste' entry-level model in de Apple Watch-serie, met overigens nog altijd een flinke startprijs van $ 350. Eenderde van de modellen is naar verluidt de Apple Watch Stainless Steel, die waarschijnlijk tussen de $ 500 en $ 750 gaat kosten. Tot slot zijn er dan nog ongeveer 850.000 Apple Watch Edition-modellen in productie. Dit model is van goud en krijgt volgens de geruchten een prijs tussen de $ 3.000 en $ 4.000 (!). Het wordt daarmee een van Apple's allerduurste producten ooit, mogelijk zelfs duurder dan de $ 4.000 Mac Pro-desktopcomputer.

De Apple Watch-modellen, die in april verschijnen, bevatten Apple's nieuwste navigatietool (na het iPod Click Wheel en het iPhone Multi-touch Display): het Digital Crown-draaiwieltje. Met dit draaiwieltje aan de zijkant kan je snel scrollen en zoomen, zonder dat je vinger het zicht op het display belemmert. Het 2,5-inch Retina-display ondersteunt daarnaast Force Touch, een technologie die kan waarnemen hoe hard je drukt, wat nieuwe mogelijkheden tot de bediening van apps biedt. Voor gebruik van de Apple Watch is een iPhone met iOS 8 benodigd. 

Apple Watch
Apple Watch

Wall Street Journal