Interessant:

Gerucht: Samsung Galaxy S6 met gebogen Edge-display

nieuws 3 december 2014 om 16:20

Volgens de laatste geruchten introduceert Samsung volgend jaar twee varianten van de Galaxy S6: een model met een regulier display en een model (de S6 Edge) met een gebogen display, gelijk aan dat van de Galaxy Note Edge.

Samsung zou momenteel werken aan de nieuwe Samsung Galaxy S6-modellen onder de codenaam 'Project Zero'. Volgens eerdere geruchten is de Galaxy S6 (die waarschijnlijk modelnummer SM-920 of SM-925 krijgt) voorzien van een Quad HD (2.560 x 1.440 pixels) display en komt het toestel in twee verschillende processorvarianten: een met de nieuwe 64-bit octa-core Samsung Exynos 7420-processor (bestaande uit een quad-core Cortex-A53- en een quad-core Cortex-A57-kern) en een met een 64-bit quad-core Qualcomm Snapdragon 810-processor (met 3GB RAM). Het toestel draait zo goed als zeker op Android 5.0 Lollipop (de eerste Android-versie die 64-bit chips ondersteunt).

Naar verluidt zou Samsung naast de Galaxy S6 ook een Galaxy S6 Edge in de maak hebben. Deze variant is, als we de geruchten moeten geloven, uitgerust met eenzelfde soort gebogen display als de huidige Samsung Galaxy Note Edge. Dit display loopt door over de randen van het scherm en dankzij dit 'curved Edge'-scherm heb je snel toegang tot veelgebruikte applicaties en functies, ook als de cover is gesloten, met een snelle veegbeweging van je duim.

De verwachting is dat Samsung de nieuwe Galaxy S6-modellen begin 2015 aankondigt.

Naschrift: de Samsung Galaxy S6 edge en Galaxy S6 zijn 1 maart 2015 officieel aangekondigd.

Samsung Galaxy Note Edge
Samsung Galaxy Note Edge

SamMobile