Interessant:

Samsung Galaxy S Edge uitgelekt

nieuws 28 januari 2015 om 12:36

Uit de broncode van een webpagina van Vodafone is uitgelekt dat Samsung komt met een variant van de (nog te verschijnen) Samsung Galaxy S6 onder de Samsung Galaxy S Edge.

De verwachting is dat Samsung de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S Edge (eerder uitgelekt onder de naam Galaxy S6 Edge) begin maart op het Mobile World Congress 2015 in Barcelona zal presenteren. Volgens de laatste geruchten hebben de toestellen géén IP-certificaat, in tegenstelling tot de voorgaande Galaxy S5, wat betekent dat ze niet stof- en waterbestendig zijn. Mogelijk komt Samsung daarom later nog met een waterdichte Samsung Galaxy S6 Active.

De Galaxy S6 beschikt naar verluidt over een 5,1-inch Quad HD-display van Gorilla Glass 4, een 64-bit octa-core processor, een 20-megapixel camera, Android 5.0 Lollipop, en 4G+ (Cat. 6 LTE)-ondersteuning. De Galaxy S6 Edge biedt waarschijnlijk grotendeels dezelfde specificaties, maar heeft - net als de Galaxy Note Edge - een gebogen display, dat over de randen van het scherm doorloopt. Met dit 'curved Edge'-scherm heb je snel toegang tot veelgebruikte applicaties en functies, ook als de cover is gesloten, met een snelle veegbeweging van je duim.

Verder lezen...

- Samsung Galaxy S6: alle geruchten op een rij

Naschrift: de Samsung Galaxy S6 edge en Galaxy S6 zijn 1 maart 2015 officieel aangekondigd.

Samsung Galaxy S6 concept (via BGR.com)
Samsung Galaxy S6 concept (via BGR.com)

PhoneArena