Interessant:

Polaroid presenteert iZone WiFi-camera

nieuws 13 januari 2015 om 13:14

Polaroid heeft afgelopen week de Polaroid iZone gepresenteerd, een WiFi-compactcamera die je via je Android-smartphone of iPhone op afstand kan bedienen.

De Polaroid iZone meet slechts 2 bij 2 inch (dat is ongeveer 5 bij 5 centimeter) en is dus een bijzonder compacte camera. Het toestel wordt in licentie geproduceerd door Sakar International. De iZone is via WiFi eenvoudig te pairen met je iPhone of Android-smartphone, die je vervolgens als viewfinder kan gebruiken. Als de camera in verbinding staat met je smartphone worden afbeeldingen meteen op je smartphone opgeslagen. Dat is nodig ook, want de camera zelf heeft slechts 32MB geheugen.

De Polaroid iZone is verder uitgerust met een 18-megapixel sensor en een 8x optische zoom. Via je je smartphone kan je foto's uiteraard meteen delen met sociale netwerken. De iZone werkt overigens ook als standalone camera, zonder smartphone. Een microUSB-kabel, nodig om het toestel mee op te laden en te gebruiken om de camera aan een PC of TV te koppelen, wordt meegeleverd.

De Polaroid iZone verschijnt aankomende lente in de Verenigde Staten voor 180 dollar. Het is nog niet bekend of de WiFi-camera naar Europa komt.

Polaroid iZone WiFi-camera
Polaroid iZone WiFi-camera

Polaroid