Interessant:

Proun+ verschijnt voor iPhone en iPad

nieuws 28 november 2014 om 10:46

De Nederlandse gameontwikkelaar Engine Software uit Doetinchem heeft met Proun+ een nieuwe game uitgebracht voor de iPhone en iPad. Het spel is een kruising tussen een racegame en kunst, geinspireerd door Mondriaan en Kandinsky.

De originele Proun-game verscheen eerder voor de Nintendo 3DS eShop, iOS en Android en won in 2011 een Dutch Game Award en een Dutch Design Award. Proun+ is net als het origineel een abstracte racegame waarop je met een balletje door een pijp racet, terwijl je verschillende obstakels moet vermijden. Het spel is speelbaar in vijf verschillende snelheden (van 'Relaxed' tot 'Speed of Light'), er zijn 11 levens en 4 verschillende modi. Op de achtergrond hoor je jazz-rockmuziek die speciaal is geschreven voor het spel. De game is speelbaar middels touch- of tilt-controls.

Proun+ is beschikbaar vanaf iOS 6.0 en is compatibel met de iPad 2 en iPhone 4, maar Engine Software raadt gebruik van een iPad vanaf de 4de generatie of een iPhone 5 (of hoger) aan voor de "ultieme game-ervaring". Het spel is geoptimaliseerd voor de iPhone 5(S), iPhone 6 en iPhone 6 Plus en is voor 3,59 euro te downloaden in de iTunes App Store.

Proun+
Proun+

Control Magazine