Interessant:

Unieke Yotaphone 2 naar Nederland

nieuws 27 november 2014 om 10:44

Volgende week wordt officieel de Yotaphone 2 in de Benelux geintroduceerd. Deze smartphone onderscheidt zich door een display aan zowel de voorzijde (Full HD) als de achterzijde (e-reader met eInk-display).

De Yotaphone 2 beschikt aan de voorzijde over een 5-inch AMOLED-display met Full HD (1.920 x 1.080 pixels) resolutie en aan de achterzijde over een 4,7-inch eInk-display met een qHD (540 x 960 pixels) resolutie. eInk is de technologie die ook op e-readers wordt toegepast en net zo prettig is af te lezen als regulier papier. Beide displays ondersteunen touch-input en zijn vervaardigd van het krasbestendige Gorilla Glass 3.

Yotaphone 2
Yotaphone 2

Groot voordeel van een eInk-display is dat deze schermen vrijwel geen stroom gebruiken als ze 'aan' staan. Berichten en notifcaties op het eInk scherm van de Yotaphone zijn dus direct te zien zonder dat je de telefoon uit stand-by modus hoeft halen. Dit maakt het gebruik van de telefoon niet alleen makkelijker, ook het energieverbruik zal een stuk lager zijn. Omdat het toestel met twee schermen is uitgevoerd kan je films, websites, games en andere applicaties, die beter tot hun recht komen in kleur, 'gewoon' bekijken op het kleurenscherm.

De Yotaphone 2 draait op Android 4.4 KitKat en beschikt verder over een 8-megapixel met LED-flitser en Full HD-videorecorder, een 2,1-megapixel frontcamera/webcam, een 2,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800-processor met 2GB RAM, 32GB geheugen, een 2.500 mAh batterij, ondersteuning van 4G/LTE, aGPS, NFC en Bluetooth 4.0. Het toestel is draadloos oplaadbaar en maakt gebruik van een nanoSIM-kaart.

De Yotaphone 2 wordt volgende week donderdag 4 december officieel in Nederland geintroduceerd. Het toestel krijgt een adviesprijs van 699 euro.

portablegear.nl