Interessant:

YotaPhone 2 officieel in Nederland geintroduceerd

nieuws 5 december 2014 om 12:07

Het Russische YotaPhone heeft officieel de YotaPhone 2 in Nederland geintroduceerd. Deze dual-screen smartphone (met een 5-inch AMOLED-scherm aan de voorzijde en een 4,7-inch eInk-display aan de achterzijde) gaat 699 euro kosten.

Het 5-inch AMOLED-display aan de voorzijde van de YotaPhone 2 heeft een Full HD (1.920 x 1.080 pixels) resolutie, het 4,7-inch eInk-display aan de achterzijde heeft een qHD (540 x 960 pixels) resolutie. Beide displays ondersteunen touch-input en zijn vervaardigd van het krasbestendige Gorilla Glass 3. Groot voordeel van een eInk-display is dat deze schermen vrijwel geen stroom gebruiken als ze 'aan' staan. Berichten en notifcaties op het eInk scherm van de YotaPhone zijn dus direct te zien zonder dat je de telefoon uit standby-modus hoeft halen, waardoor het energieverbruik een stuk lager is.

De YotaPhone 2, die vorige week reeds voor de Benelux werd aangekondigd, draait op Android 4.4 KitKat en beschikt verder over een 8-megapixel met LED-flitser en Full HD-videorecorder, een 2,1-megapixel frontcamera/webcam, een 2,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800-processor met 2GB RAM, 32GB geheugen, een 2.500 mAh batterij ,ondersteuning van 4G/LTE, aGPS, NFC en Bluetooth 4.0. Het toestel is draadloos oplaadbaar en maakt gebruik van een nanoSIM-kaart.

De YotaPhone 2 is in Nederland te koop voor een adviesprijs van 699 euro. Er komt ook een beschermhoes voor de YotaPhone beschikbaar en softwareontwikkelaars hebben de mogelijkheid speciale toepassingen voor het eInk-scherm te ontwikkelen.

Yota YotaPhone 2
Yota YotaPhone 2

portablegear.nl