Interessant:

iPhone 6 zorgt voor recordaantal downloads Apple App Store

nieuws 27 november 2014 om 13:11

Afgelopen oktober werden er in totaal 7,8 miljoen apps gedownload in de Apple App Store, een nieuw record: er werden niet eerder zoveel apps in één maand gedownload. Het record is te danken aan de recente introductie van de iPhone 6/6 Plus.

Dat blijkt uit data van marketingbureau Fiksu. Volgens het onderzoek werden er afgelopen oktober 42 procent meer apps gedownload dan in september en 39 procent meer dan in oktober vorig jaar. In totaal zijn er in oktober in de Apple App Store een recordaantal van 7,8 miljoen apps gedownload.

Volgens het onderzoek van Fiksu betreffen de meeste downloads echter apps die opnieuw gedownload ('re-downloads') worden, wat betekent dat gebruikers de app eerder hadden geinstalleerd, mogelijk op een ander apparaat. De werkelijk nieuwe downloads zouden daarom vooral op conto kunnen worden geschreven van nieuwe bezitters van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus (die in september op de markt werden gebracht) en die op hun nieuwe devices uiteraard meteen allerlei apps installeerden. Dankzij de komst van de iPad Air 2 en iPad mini 3 zal de hoeveelheid app-downloads in de Apple App Store in november 2014 ongetwijfeld nog verder oplopen.

Van de iPhone 6 Plus en iPhone 6 werden samen in totaal in de eerste drie dagen na release 10 miljoen exemplaren verkocht, eveneens een nieuw record voor Apple. 

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Boy Genius Report