Interessant:

Samsung Galaxy S4 beter verkocht dan Galaxy S5

nieuws 25 november 2014 om 14:56

De Samsung Galaxy S5 is niet helemaal het succesnummer waarop Samsung had gehoopt. Volgens de laatste berichten is het toestel vier miljoen keer minder verkocht dan de voorgaande Galaxy S4.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van gegevens van 'bekenden met de materie'. Volgens de financiele krant is de Samsung Galaxy S5 nog wel populair in de Verenigde Staten, maar is de verkoop in China - in vergelijking met de Galaxy S4 - met 50 procent gezakt. Dat is een tegenvaller voor Samsung, dat ervan uit was gegaan dat de S5 een succesnummer zou worden. Het Koreaanse bedrijf voerde de productie van het toestel daarom eerder op met 20 procent, maar daardoor zouden er nu 4 miljoen onverkochte exemplaren in magazijnen liggen. The Wall Street Journal denkt dat wegens de tegenvallende resultaten Samsung J.K. Shin, de topman van haar mobiele afdeling, zal vervangen door B.K. Yoon (die nu verantwoordelijk is voor tv & home appliances bij Samsung).

Bij de introductie leek de Galaxy S5 nog wel het succesverhaal te worden waarop Samsung had gehoopt. De Koreanen claimden dat ze op 11 april 2014, de dag van de wereldwijde lancering van de Samsung Galaxy S5, 1,3 keer zo veel toestellen hadden verkocht als op de dag van de lancering van de voorgaande Samsung Galaxy S4. In de eerste drie maanden zouden er 12 miljoen exemplaren van de Galaxy S5 zijn verkocht, ongeveer 4 miljoen minder dan van de S4 en 40 procent minder dan verwacht.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Engadget