Interessant:

Sony stopt als sponsor van de FIFA

nieuws 26 november 2014 om 09:36

Sony gaat haar sponsorcontract met de FIFA niet verlengen. Sony is de tweede grote sponsor van de FIFA, na Emirates Airline, die afhaakt als sponsor van de FIFA.

Sony is de afgelopen acht jaar sponsor van de FIFA geweest en heeft rond de 225 miljoen euro aan sponsorgeld in de wereldvoetbalbond gepompt. De sponsors van de FIFA haken af, omdat aan de voetbalbond een slechte naam kleeft. De FIFA weigert recentelijk onderzoek naar corruptie bij de toewijzing van de WK's aan Rusland (in 2018) en Qatar (in 2022) volledig openbaar te maken. Ook Coca-Cola, een andere belangrijke FIFA-partner, zegt teleurgesteld te zijn in de manier waarop de FIFA het rapport over de corruptie heeft behandeld.

Een FIFA-woordvoerder houdt de toekomstige commerciele relatie met Sony nog in het vage: "Het bestaande contract met Sony loopt tot 31 december 2014 en momenteel zijn we met het merk in discussie". Sony wil verder geen commentaar geven over de kwestie. Volgens de geruchten staat Samsung al klaar om Sony's plaats als FIFA-sponsor in te nemen.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Sony Xperia Z3 Tablet Compact

The Telegraph