Interessant:

Samsung wil 35 miljoen Galaxy S5-telefoons verkopen

nieuws 17 april 2014 om 10:07

Volgens insiders heeft Samsung zichzelf tot doel gesteld om in het tweede kwartaal van 2014 op zijn minst 35 miljoen Samsung Galaxy S5-modellen te verkopen.

Samsung claimt dat het op 11 april, de dag van de wereldwijde lancering van de Samsung Galaxy S5, 1,3 keer zo veel toestellen heeft verkocht als op de dag van de lancering van de voorgaande Samsung Galaxy S4. Daarnaast zou in verschillende landen de vraag naar de Galaxy S5 zijn verdubbeld.

Samsung hoopt met de verkoop van 35 miljoen exemplaren van de Galaxy S5 in het tweede kwartaal van 2014 zo'n 12 miljard euro aan opbrengsten binnen te harken. Volgens insiders zijn van de Galaxy S4 tot op heden 63 miljoen modellen verscheept/geleverd, maar hiervan zouden slechts 40 miljoen daadwerkelijk verkocht zijn.

De Galaxy S5 heeft een 5,1-inch Full HD SuperAMOLED-display, draait op Android 4.4 KitKat en is voorzien van Samsungs nieuwe TouchWiz 6.0 Essence-interface. Het toestel is gecertificeerd stof- en spatwaterdicht (IP-67) en beschikt over een krachtige 2,5GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor, 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en een geavanceerde 16-megapixel camera. De vijfde generatie Galaxy-smartphone is nu te beveiligen middels een vingerafdrukscanner, net als op de concurrerende iPhone 5S eerder het geval was. De vingerafdruksensor is ook te te gebruiken voor veilig online betalen via PayPal: je hoeft geen pin- of verificatiecodes meer in te typen om een betaling te verrichten, je hoeft alleen nog maar je vinger op het scangedeelte van de S5 te liggen. Het toestel ligt voor een adviesprijs van 699 euro in de Nederlandse winkels.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Korea Times