Interessant:

Online folder van Action wint Folder Awards 2014

nieuws 23 oktober 2014 om 08:31

De online folder de Action heeft de Folder Awards 2014 gewonnen voor beste online folder. De online folder van Action werd, op een totaal van 99 folders, het meest gelezen en het hoogst gewaardeerd.

In de maand september 2014 werden bijna 3500 stemmingen uitgebracht op totaal 99 folders via de website www.folderawards.nl. Lezers beoordeelden online folders door rapportcijfers te geven op stellingen, onder andere over scherpe aanbiedingen in de folders en de leesbaarheid online. Dat er een samenhang is tussen de meest gelezen online folder en hoogst gewaardeerde online folder, blijkt uit het resultaat dat het hoogste eindcijfer (8,8) ook gegeven is aan de online folder van Action.

Gemiddeld gaven de lezers het cijfer 8,3 over alle beoordeelde online folders. Hieruit blijkt dat de waardering voor online folder opvallend hoog is. De belangrijkste reden dat consumenten online folders lezen, is om de speciale aanbiedingen te zien. Online folders lezen om producten en prijzen te kunnen vergelijken, staat met 23% op de tweede plaats. In het onderzoek is ook gevraagd naar de vergelijking met papieren folders. Van de ondervraagden met een Ja/Nee of Nee/Nee-sticker op hun brievenbus, zegt 78,6% de online folder een goede vervanging te vinden van de papieren folder. Bijna 40% van de ondervraagden zonder brievenbussticker heeft ook deze mening.

Robin Streng, directeur Reclamefolder.nl: "Ons platform omvangt 80% van de lezersmarkt, waardoor we nu een representatief beeld kunnen geven wat de online consument vindt van het medium online folders. Dit initiatief zullen we jaarlijks herhalen om de retailmarkt te blijven voorzien in deze gegevens."

portablegear.nl