Interessant:

Kobo stopt met tablets

nieuws 13 oktober 2014 om 09:46

De Canadese e-readerfabrikant Kobo stopt met het maken van tablets en gaat de focus volledig leggen op e-readers en apps (zoals een digitale boekwinkel) voor tablets en e-readers.

Kobo-topman Michael Tamblyn vertelde aan website The Bookseller dat "de focus van Kobo niet langer op tablets ligt". In plaats daarvan zal het bedrijf de focus leggen op haar drie voornaamste e-readers - de Kobo Touch, Kobo Aura en de nieuwe waterdichte Kobo Aura H2O. Tamblyn bevestigt dat de tablets die Kobo al heeft uitgebracht in de verkoop zullen blijven, maar dat er voorlopig geen nieuwe Kobo-tablets komen. Kobo voert met de Arc 7, Arc 7HD en Arc 10HD momenteel drie Android-tablets.

Een ander belangrijk speerpunt voor Kobo worden apps, zoals een digitale boekwinkel, voor zowel e-readers als tablets. Volgens Amerikaanse analisten wordt dat een uitdaging, "omdat Kobo niet genoeg unieke content van uitgevers en auteurs heeft". Volgens de analisten moet Kobo zich nog bewijzen als een niche e-reader-concurrent voor de Amazon Kindle, maar zij begrijpen wel dat Kobo zich terugtrekt uit de tabletmarkt: "de tabletmarkt heeft te veel succesvolle participanten, zoals Apple, Samsung, Sony, Google en Amazon. Kobo heeft die strijd verloren".

Kobo Arc 10HD tablet
Kobo Arc 10HD tablet

The Bookseller