Interessant:

20 procent vrouwen speelt games op tablet en smartphone

nieuws 7 augustus 2014 om 14:33

Recent onderzoek in opdracht van Samsung toont aan dat bijna een op de vijf Nederlandse vrouwen dagelijks games speelt op de smartphone of tablet.

Het onderzoek is uitgevoerd onder onder 1.000 Nederlanders in de leeftijdscategorie 18-65. Gemiddeld wordt er elke dag drie kwartier op de tablet of smartphone gespeeld. Opvallend is dat vrouwen in de leeftijd van 55-65 jaar het vaakst het initiatief nemen om samen een potje te gamen. Vier op de tien (41%) Nederlanders geeft aan minstens een keer per week te gamen, terwijl dat bij het luisteren van muziek en het streamen van films en televisie slechts de helft is (22%). Gratis gamen is bovendien een populaire vrijetijdsbesteding. Een op de drie (33%) geeft aan minstens eens per maand een gratis game te spelen.

"Dat juist vrouwen graag samen met anderen gamen is niet zo vreemd. Vrouwen investeren van nature meer in hun relaties met anderen", zegt psycholoog en schrijfster Pieternel Dijkstra. "Door samen met een vriendin of huisgenoot te gamen, geven ze de boodschap af: 'Ik vind het leuk om dit samen met jou te doen'. En dat versterkt de onderlinge band. Vrouwen spelen daarbij vaak geen gewelddadige games met elkaar, zij spelen liever 'vreedzame' competitieve games."

Populaire spelletjes onder vrouwelijke gamers zijn onder meer puzzelspel Candy Crush en avonturenspel The Walking Dead.

Candy Crush
Candy Crush

portablegear.nl