Interessant:

Draadloze NES-controller voor iOS en Android

nieuws 29 juli 2014 om 10:10

Fabrikant 8Bitdo heeft de NES30 GamePad, een draadloze controller die eruitziet als de joypad van een Nintendo 8-bit spelcomputer, op de markt gebracht. De controller is compatibel met iOS, Android, Windows, Mac OS en de Wii.

Als je snel kijkt ziet de NES30 GamePad er precies hetzelfde uit als de originele NES-controller, met dezelfde fraaie grijs-zwarte kleuren en rode toetsten. Nadere beschouwing leert echter dat de NES30 GamePad meer toetsen heeft: namelijk A/B/X/Y-toetsen en extra trigger-toetsen aan de zijkanten (de originele NES-joypad heeft alleen A/B-toetsen).

De controller is draadloos (via Bluetooth) of bedraad (via USB) aan je smartphone of tablet met iOS of Android, of aan je PC, Mac of Wii te verbinden. Voor iOS, de Mac, PC en Wii ondersteunt de NES30 GamePad ook multiplayer-support, zodat je met twee GamePads tegelijkertijd op één apparaat kan spelen. De controller krijgt in de toekomst mogelijk nieuwe firmware, die je via USB kan installeren. De controller beschikt tot slot over een ingebouwde 480 mAh batterij en toetsen van touchscreen-games kan je toewijzen aan de fysieke toetsen.

De NES30 GamePad komt beschikbaar voor 39,99 euro. Er verschenen al eerder speciale controllers voor mobiele apparaten, waaronder de Gameloft Duo Game Controller (Bluetooth gamepad voor iOS-apparaten, alleen voor Gameloft-games), de MOGA Mobile Gaming Controller (een draadloze joypad voor Android-smartphones en -tablets), de iCade Mobile (een gamecontroller add-on voor iPhone of iPod touch), de Game Gripper (een joypad-opzetstukje voor de Nokia N900) en de Wikipad Gamevice (een exclusieve controller add-on voor de iPad mini).

NES30 GamePad voor iOS en Android
NES30 GamePad voor iOS en Android

NES30