Interessant:

NVIDIA presenteert Shield Tablet

nieuws 23 juli 2014 om 09:44

Chipfabrikant NVIDIA heeft de NVIDIA Shield Tablet gepresenteerd: een 8-inch Full HD gaming-tablet met een Tegra K1-processor en Android 4.4 KitKat.

De nieuwe NVIDIA Shield Tablet is een geheel ander concept dan de voorgaande NVIDIA Shield Project gaming-tablet. De Shield Project is een gamecontroller waarop een uitklapbaar 5-inch 720p HD multi-touch display is bevestigd. De nieuwe Shield Tablet is simpelweg een 8-inch tablet, waarvoor los de NVIDIA Shield Wireless Controller beschikbaar is, zodat je er lekker op kan gamen.

Naast een  Tegra K1-processor en het Android 4.4 KitKat-besturingssysteem is de NVIDIA Shield Tablet voorzien van stereo frontspeakers, 16GB of 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, optionele 4G/LTE-support, camera's aan de voorzijde en achterzijde (beide 5-megapixel), microHDMI en een 4K-videospeler. De tablet wordt geleverd met de NVIDIA DirectStylus 2, waarmee je tekeningen kan maken in het voorgeinstalleerde NVIDIA Dabbler, een 3D Paint-applicatie. Tevens voorgeinstalleerd zijn onder meer Evernote en de game Trine 2: Complete Story.

De NVIDIA Shield Tablet biedt toegang tot de Google Play Store. Tevens is het mogelijk om games vanaf je PC te streamen op de tablet of games vanaf de tablet te streamen op je televisie. De Shield Tablet is nu als pre-order beschikbaar voor $ 299,- (16GB, WiFi-only) en $ 399,- (32GB, WiFi + 4G/LTE). De losse NVIDIA Shield Wireless Controller kost $ 59,-. Er is ook een optionele tabletcover beschikbaar, de prijs daarvan is nog onbekend.

NVIDIA Shield Tablet & NVIDIA Shield Wireless Controller
NVIDIA Shield Tablet & NVIDIA Shield Wireless Controller

NVIDIA