Interessant:

The Phone House sluit 50 winkels

nieuws 23 juli 2014 om 10:13

De Nederlandse telecomretailer The Phone House schakelt om naar een zogenaamde 'omnichannel'-formule. Onderdeel hiervan is dat The Phone House 50 winkels in Nederland gaat samenvoegen, afstoten of sluiten.

Het hoofdkantoor van Phone House maakte bekend haar "transitie naar omnichannel formule door te zetten". Dit bekent dat Phone House op zo veel mogelijk verschillende plaatsen verkooppunten wil hebben. The Phone House heeft hier eerder op ingespeeld door samenwerkingsverbanden aan te gaan met onder andere Media Markt, Saturn, Samsung en de Bijenkorf.

De transitie wordt nu verder doorgevoerd door een verdergaande integratie van de on- en offline verkoopkanalen binnen de organisatie. Hiertoe zal de samenwerking met online kanaal Typhone worden verdiept en geďntegreerd met als gevolg dat 50 Phone House winkels in Nederland samengevoegd, gesloten of afgestoten worden. De winkels worden gesloten omdat de huidige winkelspreiding en het rendement niet meer voldoen. Als gevolg van de sluiting verdwijnen er ongeveer 200 fulltime arbeidsplaatsen, twintig procent op het Support Center en tachtig procent in de winkels. Over welke winkels zullen verdwijnen doet Phone House tot nader orde geen uitspraken.

Eric-Jan Doorenbosch, Managing Director Phone House Netherlands licht de uitrol van de strategie toe: "Als grootste retailketen op het gebied van telecomproducten en -diensten hebben we jaren geleden de opkomst van het online kanaal al serieus genomen. Met het doorvoeren van deze stappen wordt de verhouding tussen offline en online winkelen meer in evenwicht gebracht. Dat er hierdoor arbeidsplaatsen komen te vervallen en winkels samengaan of sluiten is hiervan een pijnlijk, maar logisch gevolg. Een duidelijke focus en efficiency is nodig om onze klanten optimaal te bedienen en te voldoen aan de vraag van vandaag. Momenteel worden er nog steeds winkels geopend als onderdeel van de samenwerking met Media Markt en Saturn. Per saldo sluiten er uiteindelijk vijf winkels."

portablegear.nl