Interessant:

TIPA Awards 2014 voor Canon en Samsung

nieuws 23 april 2014 om 14:09

Canon en Samsung hebben dit jaar de TIPA Awards 2014 (voor de†beste productintroducties van het afgelopen jaar op het gebied van imaging) gekregen voor de Canon PowerShot G1 X Mark II, de Samsung WB30 en de Samsung WB50F.

De TIPA-jury bestaat uit redacteuren van 29 internationaal bekende magazines voor fotografie en imaging: de leden zijn actief in 16 landen, verspreid over vijf continenten. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst bespreekt de jury de meest recente imaging-producten en schenkt aandacht aan een reeks factoren - van innovatie en design tot overall productkwaliteit - om de allerbeste producten en technologieŽn te selecteren en te onderscheiden.

De Canon PowerShot G1 X Mark II†(een geavanceerde compactcamera met een uitklapbaar 3-inch touchscreen) ging ervandoor met de TIPA Award voor 'Best Expert Compact Camera'.

Canon PowerShot G1 X Mark II
Canon PowerShot G1 X Mark II

De Samsung NX30 won de TIPA-award voor 'Best CSC Advanced' (beste geavanceerde compacte systeemcamera) en de Samsung WB50F†kreeg de 'Best Easy Compact Camera' award.†

De juryleden oordeelden dat de NX30 "een snelle sluitertijd van 1/8000sec en 9 fps biedt. De NX30 beschikt over een erg handige en unieke, draaibare elektronische zoeker en een 3-inch SuperAMOLED display met hoge resolutie. Ondanks dat diverse camera's 'connect'-opties bieden, biedt de NX30 de meeste opties op dit gebied, inclusief 'Tag & Go' (NFC) functies, 'MobileLink' om met vier verschillende smart devices te verbinden, en 'AutoShare', waarmee iedere foto automatisch naar een smartphone of tablet wordt gestuurd. Bovendien zijn Dropbox en Flickr voorgeÔnstalleerd." De WB50F werd in het juryrapport geprezen om de 'soft flash' modus, waarmee je ook bij weinig licht mooie en natuurgetrouwe portretten en close-ups maakt.

Samsung NX30
Samsung NX30

portablegear.nl