Interessant:

Canon PowerShot G1 X Mark II review


Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie12,8 megapixel
Zoom5x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Canon PowerShot G1 X Mark II 1 Foto Canon PowerShot G1 X Mark II 2 Foto Canon PowerShot G1 X Mark II 3

Inleiding

De Canon PowerShot G1 X Mark II (Enhanced Grip Edition) is de opvolger van de originele PowerShot G1 X. Het geheel nieuwe ontwerp heeft een roestvrijstalen chassis en een volledig aluminium buitenkant. Voor een duurzaam en professioneel gevoel is de camera uitgevoerd met een grote ergonomische grip. Het vermogen van de PowerShot G1 X Mark II wordt geleverd door een grote 1,5-type Canon CMOS-sensor. Met een sensoroppervlak dat meer dan twee keer zo groot is als traditionele 1,0-type sensoren in concurrerende modellen, zorgt de nieuwe sensor voor een geringe scherptediepte die vergelijkbaar is met een APS-C-formaat DSLR-sensor. De pixels van de sensor zijn 4,5x groter dan bij de recente PowerShot G16. Dit maakt de pixels gevoeliger voor licht en resulteert in minder digitale ruis bij opnamen in situaties met weinig omgevingslicht. De grotere pixelafmetingen vergroten het dynamisch bereik, zodat meer details worden vastgelegd in lichte delen en in donkere schaduwpartijen. Het objectief heeft een 5x optische zoom, een brandpuntbereik van 24-120mm en een diafragma met 9 lamellen om een breed scala aan onderwerpen perfect te fotograferen – van haarscherpe groothoekopnamen van landschappen tot close-up portretten met een gelijkmatige, onscherpe achtergrond. ZoomPlus biedt extra flexibiliteit door het zoombereik digitaal te verdubbelen, terwijl de PowerShot G1 X Mark II aan het andere uiteinde van de schaal macrofotografie mogelijk maakt op een afstand van slechts 5 cm. De PowerShot G1 X Mark II is tevens uitgerust met Manual Focus Peaking, een functie om het beste uit macro- en portretfotografie te halen.De PowerShot G1 X Mark II is uitgevoerd met volledig instelbare Dual Lens Control Rings, zodat gewenste fotografische resultaten gemakkelijker en sneller worden behaald. De twee ergonomisch geplaatste ringen (Step & Continuous) zorgen voor betrouwbare, stapsgewijze controle van parameters, zoals zoom, diafragma en sluitertijd. De traploze continu-ring (Continuous Ring) biedt bij handmatige scherpstelling de mogelijkheid van fijn-aanpassingen. Deze ring kan ook worden gebruikt voor fijn-aanpassing van de scherpstelafstand nadat het AF heeft scherp gesteld. Het uitklapbare 3-inch LCD-touchscreen maakt het kiezen van de compositie gemakkelijk en biedt fotografen een extra mogelijkheid voor het selecteren van functies. Voor professionele toepassingen is de hotshoe op de PowerShot G1 X Mark II compatibel met een optionele Electronic View Finder. Video's zijn met deze geavanceerde compactcamera in 1080p Full HD-kwaliteit op te nemen. Tot slot worden NFC en WiFi ondersteund, zodat bestanden eenvoudig zijn uit te wisselen met smartphones en tablets en te delen met sociale media. In juni 2015 volgde de PowerShot G3 X.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De PowerShot G1 X Mark II is uitgerust met een 12,8 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 120 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 5,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot G1 X Mark II

De goedkoopste Canon PowerShot G1 X Mark II kost op dit moment (los) € 1.059,00. Kijk in het Canon PowerShot G1 X Mark II prijzenoverzicht voor alle actuele Canon PowerShot G1 X Mark II aanbiedingen. De Canon PowerShot G1 X Mark II is door 5bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,5. Lees in het Canon PowerShot G1 X Mark II testoverzicht de testen

Specificaties Canon PowerShot G1 X Mark II

Algemeen
ProductCanon PowerShot G1 X Mark II
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht558 gram
Afmetingen116,0 x 74,0 x 66,0 mm
SubtypeOnbekend
Waterdicht
Camera
Resolutie12,8 megapixel
Zoomrange24 - 120 mm
Zoom5x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0