Interessant:

Garmin prestenteert Edge 1000 fiets-gps

nieuws 11 april 2014 om 10:27

Garmin introduceert de Edge 1000, een geavanceerd  en waterbestendig navigatiesysteem voor fietsers met een 3-inch touchscreen, WiFi, Bluetooth en uitgebreide fietsroutes.

De Garmin Edge 1000 is een gespecialiseerd navigatiesysteem voor fietsers met een 3-inch display en directe uploadmogelijkheden naar social media, live tracking, onderweg uploaden en data downloaden via Garmin Connect, en geavanceerde fietsspecifieke navigatie- en kaartmogelijkheden. Met de functie Smart Notifications ontvang je telefoongesprekken en sms-berichten en via Live Track kunnen vrienden en familie wedstrijden en trainingen real-time volgen. Deel direct een rit via social media en Garmin Connect, of download software-updates via de draadloze Bluetooth Smart- en WiFi-mogelijkheden die zorgen voor eenvoudige up- en download mogelijkheden op hotspots. 

Net als de Edge Touring wordt de Edge 1000 geleverd met voorgeladen kaarten (Open Street Map) en points of interest, inclusief routes en tracks, om fietsers te helpen hun weg te vinden. Het werkt als navigatie in een auto met fietsspecifieke eigenschappen. De Edge 1000 geeft koersen en kan fietsers terugbegeleiden naar het startpunt of de directe route berekenen en geeft afslag-voor-afslag aanwijzingen. De eenvoud om ritten te plannen op de Edge 1000 met de Rondrit-specificatie geeft fietsers de mogelijkheid om slechts aan te geven hoe ver ze willen rijden en de Edge 1000 berekent tot drie fietsvriendelijke routes. Ook het hoogteprofiel van de routes wordt getoond voordat de keuze voor één van de routes gemaakt wordt. 

Garmin Edge 1000
Garmin Edge 1000

Het 3-inch kleuren-touchscreen is optimaal te bedienen met handschoenen en op natte dagen en heeft een lichtsensor voor nachtritten of veranderend licht, zoals rijden in de schaduw of in een tunnel. De Edge 1000 heeft een IPX7-certificaat (dat betekent dat hij incidentele blootstelling aan water tot 1 meter voor een periode van 30 minuten overleeft) en is compatibel met ANT+ sensoren, inclusief hartslagmonitor en Garmin's nieuwe snelheid en cadanssensoren.

"De Edge 1000 combineert de belangrijkste specificaties van de Edge 810 en Edge Touring waar fietsers van houden, met verrassende nieuwe specificaties inclusief een groot hoge resolutie kleuren touchscreen-display, geavanceerde smartphone connectiviteit en uitdagende Segment specificaties die er voor zorgen dat fietsers van ieder niveau het volgende trainingsniveau halen," vertelt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland B.V.

De Garmin Edge 1000 is verkrijgbaar in de lente van 2014  voor een verkoopadviesprijs van € 499,-. Ook is hij beschikbaar in een bundel met softstrap-hartslagmonitor en nieuwe snelheid/cadanssensor voor € 579,-.

Garmin Edge 1000
Garmin Edge 1000

portablegear.nl