Interessant:

Canon roept 14.000 PowerShot SX50 HS-camera's terug

nieuws 11 april 2014 om 13:07

Canon heeft in de Verenigde Staten 14.000 exemplaren van de Canon PowerShot SX50 HS superzoom-camera teruggeroepen. De rubberen rand van de viewfinder van de camera zou huidirritatie kunnen veroorzaken.

Canon zegt dat "een chemische stof in de rubberen rand van de viewfinder huid- of oogirritantie of een allergische reactie bij de gebruiker kan veroorzaken". De rubberen rand van viewfinder kan wit uitslaan, als gevolg van een gebruikt zink-element (dat ook de allergische reactie kan veroorzaken). De kans hierop is groter bij een hoge temperatuur en bij een hoge vochtigheidsgraad.

Volgens Canon gaat het slechts om een beperkt aantal modellen van de PowerShot SX50 HS, die vervaardigd zijn tussen 1 september en 15 november 2013. De betreffende camera's hebben een serienummer dat begint met 69, 70 of 71 en de tweede serie van zes getallen van het serienummer begint met een 1. Canon adviseert gebruikers met een dergelijk model contact op te nemen met de klantenservice.

Als voorzorgsmaatregel voor gebruikers die een 'allergische' editie van de PowerShot SX50 HS in huis hebben, adviseert Canon om uitgebreid de handen te wassen en de ogen te spoelen met water als zij in contact zijn gekomen met een viewfinder die wit is uitgeslagen.

Canon PowerShot SX50 HS
Canon PowerShot SX50 HS

DPReview


Gerelateerde producten