Interessant:

KPN rondt uitrol 4G-netwerk in Nederland af

nieuws 9 april 2014 om 11:23

KPN heeft bekend gemaakt dat de uitrol van het 4G-netwerk in Nederland is afgerond. Dit is gerealiseerd binnen een periode van 15 maanden.

Het 4G-netwerk van KPN biedt voordelen voor KPN-klanten, zoals hogere snelheden en kwaliteit. Door 4G gaan klanten ook anders om met mobiele data, schrijft KPN, en dat is het meest zichtbaar in de stijging van het gebruik van video met meer dan 70% ten opzichte van 3G en het datagebruik dat tussen de 2,5 en 4 keer hoger ligt dan bij 3G. Ook het aantal abonnees met 4G stijgt. In het eerste kwartaal van 2014 steeg het aantal 4G abonnees tot meer dan één miljoen.

Als onderdeel van de 4G-strategie gebruikt KPN een combinatie van 800MHz, 1800MHz en 2600MHz frequenties om te zorgen voor de beste kwaliteit dienstverlening aan consumenten en zakelijke klanten in Nederland. Door inzet van de 800MHz is KPN er in geslaagd de uitrol zeer snel te realiseren. De komende tijd zal KPN haar 4G-netwerk nog verder versterken met de inzet van de 1800MHz en 2600MHz frequenties, waarmee de capaciteit en snelheid verhoogd zal worden in dichtbevolkte gebieden. KPN legde eind 2012 1,3 miljard euro neer voor 15 vergunningen op het gebied van 4G/LTE-frequenties in Nederland.

Eelco Blok, CEO van KPN: "Binnen de Europese telecomsector hebben wij een prestatie van formaat geleverd door binnen 15 maanden 4G beschikbaar te maken voor heel Nederland. Onze toonaangevende positie op 4G geeft ons een belangrijk strategisch voordeel ten opzichte van onze concurrenten in de Nederlandse mobiele markt. 4G verbetert niet alleen de kwaliteit van onze dienstverlening, maar we zien ook dat onze klanten door 4G anders omgaan met mobiele data hetgeen meer mogelijkheden biedt voor KPN. We zien al een stijging van het aantal abonnees, een verbetering van de klantloyaliteit en een toename van het datagebruik".

KPN