Interessant:

Vodafone 4G-netwerk in september in heel Nederland

nieuws 19 mei 2014 om 15:02

In september is het Vodafone 4G-netwerk beschikbaar voor heel Nederland. Door de zachte winter optimaal te benutten en slimmere inzet van frequenties en techniek, ligt er sneller dan gepland een landelijk dekkend netwerk.

Dankzij de zachte winter loopt Vodafone ruim zes maanden voor op de oorspronkelijke planning. Op dit moment dekt het Vodafone 4G-netwerk 82 procent van Nederland. Om zoveel mogelijk klanten zo snel mogelijk 4G te bieden, zet Vodafone een combinatie van lage (800Mhz) en hoge (1800Mhz) frequenties in. Lage frequenties reiken verder, waardoor minder zendmasten nodig zijn. Met hoge frequenties wordt capaciteit gerealiseerd op drukke locaties.

Daarnaast voorziet Vodafone als enige provider zijn mastenpark van zowel zogenaamde "AIR-antennes" als "Remote Radio Head-technologie". Volgens Vodafone levert dit per mast 30% meer dekking op dan reguliere antennes die andere providers gebruiken. In september is naar verwachting via Vodafone overal in Nederland 4G buitenshuis beschikbaar. In de maanden daarna wordt de dekking en capaciteit geïntensiveerd om de 4G-ervaring binnenshuis te optimaliseren.

Rob Shuter, CEO Vodafone Nederland: "Het gebruik van 4G groeit heel snel. Daarom hebben we samen met de netwerkpartners ontzettend hard gewerkt om 4G versneld beschikbaar te maken voor heel Nederland. De zachte winter zonder bevroren bodem maakte het veel eenvoudiger om masten aan te sluiten op het vaste netwerk in de grond. En dat werpt zijn vruchten af, want steeds meer Nederlanders kunnen inmiddels 4G van Vodafone gebruiken! De komende maanden zullen we twee keer zoveel 4G-masten activeren als oorspronkelijk gepland. Een geweldige prestatie waar ik enorm trots op ben!"

Vodafone's concurrent KPN rondde afgelopen april, na een periode van 15 maanden, de uitrol van haar 4G-netwerk in Nederland af. KPN legde eind 2012 1,3 miljard euro neer voor 15 vergunningen op het gebied van 4G/LTE-frequenties in Nederland. Vodafone betaalde toen in totaal 1,4 miljard euro voor 9 vergunningen voor de nieuwe frequenties.

portablegear.nl