Interessant:

KPN gaat 4G LTE Advanced aanbieden

nieuws 18 juni 2014 om 09:40

KPN gaat vanaf 1 juli de capaciteit en snelheid van het 4G-netwerk vergroten. Deze volgende stap is mogelijk via de uitrol van 4G over de 1800MHz-frequentie en de implementatie van de volgende generatie 4G-technologie: LTE Advanced.

KPN is ÚÚn van de eerste telecomoperators binnen Europa die de LTE Advanced-technologie commercieel gaat aanbieden. KPN ziet een groeiende databehoefte in de Nederlandse mobiele markt en verhoogt daarom de databundels en downloadsnelheden.áKPNávoltooide de uitrol van zijn 4G netwerk over de 800MHz frequentie in het eerste kwartaal van 2014, waarmee hetáde eerste Nederlandse provider is met een nagenoeg landelijk dekkend á4G-netwerk. De uitrol van 4G over de 1800MHz frequentie in combinatie met LTE Advanced is de volgende stap in de uitrol van het 4G-netwerk.

Jacob Groote, KPN Vice President Mobile Operations legt uit: "LTE Advanced stapelt de 800MHz en 1800MHz frequenties en verhoogt daarmee de capaciteit in het netwerk en maakt in de toekomst downloadsnelheden van wel 200Mbps mogelijk. Hiermee komt KPN tegemoet aan de groeiende vraag van zijn klanten voor snel mobiel internet."

LTE Advanced wordt ge´mplementeerd in samenwerking met Ericsson en zal in eerste instantie worden aangeboden in Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven, waar veel 4G-gebruikers gevestigd zijn.

KPN: 4G LTE Advanced
KPN: 4G LTE Advanced

KPN