Interessant:

Motorola vernieuwt Moto G en Moto X

nieuws 5 september 2014 om 10:16

Motorola heeft op de IFA 2014 in Berlijn vernieuwde uitvoeringen van de Moto G en de Moto X aangekondigd. Tevens deed het Amerikaans-Chinese bedrijf meer details uit de doeken over de Moto 360-smartwatch.

De Motorola Moto X2 (ook bekend als Moto X+1) heeft een helder OLED HD-display (van het krasbestendige Gorilla Glass 3) en draait op het Android 4.4.4. KitKat-besturingssysteem. (De originele Moto X had een 4,7-inch display). Bijzonder is dat er voor de Moto X2 een keur aan backcovers beschikbaar is in verschillende kleuren en materialen, van leer tot hout. Middels stembesturing (in het Engels) kan je een Facebook-bericht plaatsen, een YouTube-video pauzeren of een WhatsApp-bericht versturen. Je kan een inkomend gesprek of de wekker uitschakelen door met je hand boven het toestel te zwaaien, dus zonder de Moto X2 aan te raken.

Motorola Moto X2
Motorola Moto X2

De Moto X2 beschikt verder over een quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor voor degelijke prestaties en komt met 16GB of 32GB geheugen (niet uitbreidbaar). Je kan rekenen op ondersteuning van 4G/LTE, WiFi en Bluetooth 4.0 en vindt zowel aan de voorzijde (2-megapixel Full HD) en achterzijde (13-megapixel met 4K UHD-videorecorder) van de Moto X2 een camera. De camera is te lanceren middels een snelle kanteling van het toestel. Meerdere foto's worden genomen voor- en nadat je het scherm aanraakt, zodat je de beste foto kan uitkiezen.

De Motorola Moto X2 verschijnt later deze maand in eerste instantie in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk voor een prijs van 499,99 dollar. Het is nog niet bekend of de telefoon naar Nederland komt.

De Motorola Moto G2 beschikt ten opzichte van de originele Moto G over een 2-megapixel frontcamera, een 5-inch IPS-display (van het krasbestendige Gorilla Glass 3), het Android 4.4.4 KitK-besturingssysteem en een microSD-kaartslot (het geheugen bedraagt 8GB of 18GB). Het voorgaande model beschikte over een 1,3-megapixel camera, een 4,5-inch display, Android 4.3 Jelly Bean en had geen microSD-kaartslot. De Moto G2 is verder voorzien van een 8-megapixel camera aan de achterzijde, een quad-core processor, twee frontspeakers en dubbele microfoons, WiFi, Bluetooth 4.0 en 4G/LTE. Voor het toestel zijn veel verschillende zogenaamde Motorola Shells (backcovers in verschillende kleuren) beschikbaar. 

Motorola Moto G2
Motorola Moto G2

De Motorola Moto G2 is per direct beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk en Spanje voor een prijs vanaf 199 euro. Het is nog niet bekend wanneer de G2 naar Nederland komt.

De Motorola Moto 360 is Motorola's eerste smartwatch, die al eerder werd aangekondigd. Dit horloge heeft een 1,56-inch LCD-display met backlight met een resolutie van 320 x 290 pixels. Het scherm is vervaardigd van het krasbestendige Gorilla Glass 3 en het horloge is waterbestendig (IP67-certificaat). De Moto 360 draait op Android Wear, Google's speciaal voor wearables ontworpen Android-versie. Android Wear biedt de mogelijkheid tot voice-control en is compatibel met alle smartphone met Android 4.3 Jelly Bean of hoger.

Motorola Moto 360
Motorola Moto 360

Op je pols kan je notificaties van verschillende apps ontvangen, onder meer Pinterest en Facebook Messenger worden al ondersteund. Voorgeinstalleerd op de Moto 360 zijn zes verschillende wijzerprofielen en tevens kan je rekenen op een 320 mAh batterij, 4GB geheugen, 512MB RAM, dubbele microfoons, een ingebouwde stappenteller en een hartslagmeter. Het horloge staat in contact met je smartphone via Bluetooth 4.0. Het is nog niet bekend of de Moto 360 naar Nederland komt.

portablegear.nl