Interessant:

The All New HTC One (M8) krijgt Duo Camera, komt 25 maart

nieuws 15 maart 2014 om 12:05

HTC kondigt aankomende 25 maart zo goed als zeker de opvolger van de HTC One aan onder de nogal omslachtige naam The All New HTC One (eerder bekend als de HTC M8). Het toestel krijgt naar verluidt een nieuwe Duo Camera.

HTC houdt aankomende 25 maart een internationale persconferentie waarin het de opvolger van de HTC One zal presenteren. Uit een uitgelekte brochure van de Australische operator Telstra blijkt dat het toestel de nogal omslachtige naam The All New HTC One zal krijgen. Er wordt echter ook wel simpelweg gesproken van de HTC One 2014 of de HTC One 2. Eerder lekte de high-end telefoon (tegelijkertijd met de nieuwe HTC Sense 6.0-interface) uit onder de codenaam HTC M8.

The All New HTC One krijgt net als de originele HTC One een fraaie aluminium behuizing, maar het Full HD-display heeft een groter formaat: 5-inch in plaats van 4,7-inch. Het toestel zal verder voorzien zijn van een 2,3GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801-processor (met 2GB RAM), 16GB geheugen (met een microSD-kaartslot), een 2.600 mAh batterij, een 5-megapixel Full HD-frontcamera (met een nieuwe speciale Selfie-modus) en een nanoSIM-kaartslot.

Verder zullen alle bekende functionaliteiten van de HTC One ook op de 'All New One' te vinden zijn. Denk daarbij aan HTC BlinkFeed (nieuws en updates van sociale netwerken direct op homescreen), HTC Zoe (een mini-video op muziek maken uit een selectie foto's en video's) en HTC BoomSound (voor een goede audiokwaliteit). Ook handig is de intuitieve Motion Launch-functie: daarmee neem je een binnenkomend gesprek meteen op als je de telefoon tegen je oor houdt, zonder een extra knop te hoeven indrukken.

Tot slot is de The All New HTC One evenals zijn voorganger voorzien van een camera met de UltraPixel-cameratechnologie, waarmee meer licht wordt gevangen dan met traditionele camerasensoren, wat moet zorgen voor helderdere foto's. Nieuw is echter een zogenaamde Duo Camera. Hiermee kan je, nadat je een foto hebt genomen, de focus van de achtergrond veranderen. Daardoor kan je (3D) beelden met diepte creeren. Iets soortgelijks was eerder mogelijk met de HTC EVO 3D.

Meer informatie over de The All New HTC One volgt na de officiele presentatie op 25 maart.

Naschrift: de HTC One M8 is 25 maart 2014 officieel gepresenteerd.

The All New HTC One (M8) (via gsmarena.com)
The All New HTC One (M8) (via gsmarena.com)

GSM Arena