Interessant:

Euphony aan rand faillissement

nieuws 17 maart 2014 om 09:37

Het Belgische telecombedrijf Euphony staat aan de rand van een faillissement. Het bedrijf heeft haar verkopersnetwerk sinds afgelopen zomer al niet meer betaald.

Euphony werkt volgens een pyramidestructuur, waarbij verkopers weer andere verkopers kunnen aanstellen om klanten te werven. Als de toplaag echter niet meer betaald wordt, verdwijnt ook de onderlaag van verkopers. Daardoor stagneert de verkoop, wat het bedrijf (nog) verder in de problemen brengt.

Vanwege de financiele problemen werd een nieuwe voorlopige bewindvoerder aangesteld. Hij dagvaarde Euphony in een faillissement. De zaak kwam voor de Belgische rechtbank van koophandel, maar daar dook opeens een advocaat op die zei op te treden voor een investeerder, welke maar liefst 10 miljoen in het bedrijf zou willen steken. De rechtbank besloot daarop de zaak twee weken uit te stellen. De zaak komt 27 maart opnieuw voor.

Euphony is ook in Nederland actief: vorig seizoen waren de Belgen hoofd- en shirtsponsor van de Tilburgse voetbalclub Willem II.

Knack.de