Interessant:

HTC One 2 met HTC Sense 6.0 komt eraan

nieuws 10 februari 2014 om 13:57

HTC introduceert binnenkort waarschijnlijk de HTC One 2 (ook bekend als HTC M8). De eerste screenshots van de vernieuwde, kleurrijke HTC Sense 6.0-interface (met vernieuwde HTC BlinkFeed-layout) lekten reeds uit.

De opvolger van de succesvolle HTC One - die bekend is onder de codenaam HTC M8 en waarschijnlijk op de markt gaat komen als de HTC One 2 of als de HTC One+ - is volgens de geruchten voorzien van een 5-inch display, een Qualcomm Snapdragoon 800- of 805-processor, 3GB RAM, een verbeterde  UltraPixel-camera met twee sensoren en een nieuwe dubbele LED-flitser en de bekende aluminum unibody-behuizing.

De HTC One 2 beschikt naar verluidt verder over Android 4.4 KitKat en de nieuwe HTC Sense 6.0-interface, dat HTC Sense 5.5 zal opvolgen. HTC Sense 5.5 bood ten opzichte van de voorgaande versie verdere integratie met sociale netwerken en het bood de mogelijkheid nieuwe (nieuws)bronnen aan BlinkFeed (zoals Google+ en Instagram) toe te voegen. Tevens is er vanaf versie 5.5 een offline-leesmodus en de mogelijkheid om BlinkFeed uit te schakelen. Opvallend in de nieuwe HTC Sense 6.0-interface is de toevoeging van Home-, Back- en Menu-toetsen als on-screen softwarebuttons. Voorheen integreerde HTC deze toetsen in de hardware.

De verwachting is dat de HTC One 2 eind maart wordt aangekondigd. Daarnaast zou er ook een HTC One 2 mini in de planning staan.

Naschrift: de HTC One M8 is 25 maart 2014 officieel gepresenteerd.

HTC Sense 6.0 (via twitter.com/evleaks)
HTC Sense 6.0 (via twitter.com/evleaks)

Cnet