Interessant:

Samsung met Galaxy Gear 2 en Galaxy Gear 2 Neo

nieuws 23 februari 2014 om 20:15

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Samsung twee nieuwe smartwatches ge´ntroduceerd, de Samsung Gear 2 en de Samsung Gear 2 Neo.

De Samsung Galaxy Gear 2 en de Galaxy Gear 2 Neo volgen de, in september 2013 aangekondigde Samsung Gear op. De Gear 2 en Gear 2 Neo zijn voorzien van een 1,63-inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 320 x 320 pixels. Beide horloges draaien op een 1GHz processor. De Gear 2 heeft als extra ten opzichte van de Gear 2 Neo een 2-megapixel camera.

Galaxy Gear 2 familie
Galaxy Gear 2 familie

"Samsung leidt de innovaties in de markt van de wearable tech door devices te ontwikkelen die volledig zijn ge´ntegreerd in het leven van de consument," zegt Gerben van Waltmeijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. "Met de Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo hebben we alles wat goed was aan de Gear verbeterd. Zo kunnen we mensen ongeŰvenaarde mobiele vrijheid in het dagelijks leven bieden. De connectiviteit van de devices is verbeterd, er zijn stijlvolle mogelijkheden tot customizen en ook bieden de Gear 2 en Gear 2 Neo een indrukwekkend application ecosysteem."

De tweede generatie Samsung Gear is, dankzij de verschillende kleuren horlogebandjes, volledig personaliseerbaar. Je kan kiezen uit de kleuren Charcoal Black, Gold Brown en Wild Orange voor de Gear 2 en Charcoal Black, Mocha Grey en Wild Orange voor de Gear 2 Neo. Ook de achtergrond van het startscherm, wijzerplaat en font kun je naar je eigen smaak aanpassen. De camera in de Gear 2 is verwerkt in de behuizing zelf en niet, zoals eerder, in de horlogeband.

Samsung Galaxy Gear 2
Samsung Galaxy Gear 2

Inkomende oproepen of berichten kun je met de Gear 2 en Gear 2 Neo aannemen of negeren. Ook zijn er mogelijkheden dat je op basis van eerdere activiteiten en gewoontes bepaalde meldingen krijgt. De toevoeging van een standalone muziekspeler met Bluetooth headset betekent dat je je smartphone thuis kunt laten en toch onderweg van muziek kunt genieten. De devices bieden verder personal fitness coaching in real-time. Zo kun je een fitnessroutine ontwikkelen die helemaal bij jou past, met als gevolg dat je je gezondheid op een slimme en eenvoudige manier verbetert.

Met de Gear 2 en Gear 2 Neo maak je verbindingen met een veelheid aan Samsung devices. Ook bieden de smartwatches toegang tot een rijk applicatie ecosysteem. Het is de eerste wearable die wordt aangedreven door het besturingssysteem Tizen. Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo zijn compatibel met tientallen Samsung Galaxy-smartphones.

Wereldwijd zijn de Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo beschikbaar vanaf april. De Samsung Gear 2 heeft een verkoopadviesprijs van 299 euro, de Gear 2 Neo heeft een verkoopadviesprijs van 199 euro.

portablegear.nl