Interessant:

Paus verruilt WhatsApp voor Telegram

nieuws 13 februari 2016 om 11:14

Paus Franciscus heeft WhatsApp verruild voor Telegram voor de communicatie met zijn katholieke geloofsgemeenschap. Gedurende de Vastentijd kunnen zij via Telegram voiceberichten van de Paus ontvangen.

Afgelopen woensdag was het Aswoensdag, dat voor katholieken het begin van een Vastentijd, een tijd van bezinning, van 40 dagen inluidt. Vorig jaar konden gelovigen via WhatsApp elke dag een bericht van de Paus ontvangen. Dit jaar worden zijn echter aangespoord om Telegram te gebruiken, dat door de Paus wordt omschreven als "net zoiets als WhatsApp, maar dan beter". In zijn eerste bericht raadde Paus Franciscus aan om goede daden te doen, zonder daarbij te verlangen naar goedkeuring van de ander.

Telegram-app
Telegram-app

Facebook nam in 2014 de populaire messaging-dienst WhatApp over voor 19 miljard dollar, wat de zorgen over de privacy van WhatsApp deed toenemen. Dat leidde vervolgens tot een opleving van Telegram, een messenger-app van de Russische ontwikkelaar Digital Fortress die zich zegt te richten op privacy.

Quartz