Interessant:

WhatsApp krijgt gratis belfunctionaliteit

nieuws 25 februari 2014 om 11:33

WhatsApp en Facebook hebben aangekondigd dat WhatsApp in het tweede kwartaal van dit jaar wordt voorzien van een gratis belfunctionaliteit. Deze functie komt eerst naar de iPhone en Android, later naar BlackBerry en Windows Phone.

Facebook maakte vorige week bekend de populaire messaging-dienst WhatApp over te nemen voor 19 miljard dollar (bijna 14 miljard euro). De CEO van WhatsApp beloofde dat er "niets zou veranderen" in WhatsApp-app, maar gebruikers blijken toch bang dat Facebook massaal zal gaan adverteren in WhatsApp en hun privacy zal schenden. Concurrerende apps, zoals Telegram, kregen de afgelopen weken daardoor flink meer downloads te verwerken.

WhatsApp was deze week negatief in het nieuws vanwege privacyschendig: de gratis messaging-dienst zou miljoenen telefoonnummers verzameld hebben van mensen die de dienst helemaal niet gebruiken. Deze nummers zouden afkomstig zijn vanuit adresboeken van gebruikers die wel WhatsApp gebruiken. Volgens het Nederlandse CPB (College Bescherming Persoonsgegevens) is dit in strijd met de wet. WhatsApp heeft nog geen reactie op het nieuws gegeven.

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, hield deze week een keynote-speech op het Mobile World Congress 2014 in Barcelona, waarin hij WhatsApp "een hele mooie dienst" noemde. Voorheen beloofde hij niets aan WhatsApp te zullen veranderen.

De mogelijkheid tot voicebellen wordt in het tweede kwartaal van dit jaar toegevoegd aan WhatsApp, eerst voor de iPhone en Android, later ook voor BlackBerry en Windows Phone.

WhatsApp
WhatsApp

The Guardian