Interessant:

Color Switch is de nieuwe Flappy Bird

nieuws 15 maart 2016 om 11:03

Het smartphone-spelletje Color Switch is de nieuwe Flappy Bird. Net als Flappy Bird is Color Switch een eenvoudig gratis spelletje dat vanuit het niets opeens aan de top downlijsten van de app stores is verschenen.

Fortafy Games, de uitgever van Color Switch, claimt dat het spelletje gemaakt is door een voormalige Irak-veteraan uit het Amerikaanse leger. Hij zou het concept voor het spelletje in een half uurtje hebben bedacht en samen met een andere developer het spel in een week gemaakt hebben. In Color Switch moet je voorzichtig op een balletje, dat constant van kleur verandert, tikken om hem door verschillende objecten (cirkels, vierkanten, driehoeken en andere obstakels) die ook van kleur veranderen, te sturen. Color Switch is net als Flappy Bird erg eenvoudig, maar toch verslavend omdat het veel vaardigheid vergt.

Color Switch voor iPhone
Color Switch voor iPhone

Color Switch is beschikbaar voor iOS, waar het sinds 22 januari op nummer 1 van de downloadlijst staat. Het spel is ook te downloaden voor Android, waar het op nummer 5 in de Google Play Store staat. Volgens de uitgever is Color Switch sinds januari bijna 50 miljoen keer gedownload. Het spel heeft een record bereikt met het aantal dagen (27) dat het bovenaan in de App Store.

Het succes van Color Switch lijkt erg op dat van Flappy Bird uit 2014. Ook dat spelletje was gratis, qua concept erg eenvoudig en leek vanuit het niets aan de top van de downloadlijsten van de app-winkels te verschijnen. De ontwikkelaar van Flappy Bird verwijderde echter uiteindelijk het spel, naar eigen zeggen omdat hij het succes niet aan kon.

VentureBeat