Interessant:

iPhone 5 passeert Galaxy S3 op webtraffic

nieuws 19 oktober 2012 om 17:43

Data-analysebureau Chitika Insights vergeleek het internetbezoek afkomstig van de iPhone 5 en Samsung Galaxy S3. Slechts drie weken na de release zou de iPhone 5 al meer webtraffic generen dan de Galaxy S3.

Chitika Insights analyseerde de webtraffic van de iPhone 5 en Samsung Galaxy S3 voor een periode van zeven dagen (van 3 tot en met 9 oktober 2012). Het is niet duidelijk of Chitika keek naar wereldwijd gebruik of alleen naar Amerikaans gebruik. De Galaxy S3 was toen ongeveer vier maanden te koop in de Verenigde Staten, de iPhone 5 pas 18 dagen. 

Dankzij een recordverkoop (5 miljoen in drie dagen) genereert de iPhone 5 al meer webtraffic dan de Galaxy S3, volgens Chitika Insights. Ook de toevoeging van 4G-support op de iPhone 5 zou veel nieuwe iPhone-webtraffic hebben opgeleverd (in de Verenigde Staten zijn echter ook Galaxy S3-modellen met 4G verkrijgbaar). Niettemin is veel webtraffic ook nog altijd afkomstig van de Galaxy S3: Chitika zegt dat 44 procent van de S3 afkomstig is, tegenover 56 procent van de iPhone 5 (hierbij wordt uiteraard alleen naar deze twee toestellen gekeken en worden andere mobiele apparaten buiten beschouwing gelaten).

iPhone 5 passeert Samsung Galaxy S3 qua webtraffic
iPhone 5 passeert Samsung Galaxy S3 qua webtraffic

Chitika