Interessant:

Belgische Radionomy koopt Winamp

nieuws 15 januari 2014 om 10:42

Het Belgische digitale audiobedrijf Radionomy heeft muziekspeler Winamp en radiodienst Shoutcast overgenomen van AOL. Het Amerikaanse bedrijf maakte eind vorig jaar bekend met de diensten te stoppen.

Winamp was vooral populair in de dagen dat Napster de belangrijkste bron was om (illegaal) muziek te downloaden. Rond de eeuwwisseling bereikte de populariteit haar hoogtepunt, maar na de overname door AOL in 1999, ging het bergafwaarts met de populariteit van Winamp. Dat kwam vooral door de opkomst van (legale) muziekdiensten met ingebouwde muziekspelers, zoals iTunes en Spotify. Eind 2013 maakte AOL daarom bekend te stoppen met Winamp - evenals met radiodienst Shoutcast.

Met de overname van Shoutcast wordt Radionomy één van de grootste spelers in de markt van radio-straming (met rond de 60.000 radiostations). Met de Winamp-mediaspeler is toegang tot deze radiostations mogelijk. De toename van radiostations zorgt voor een groter bereik voor Radionomy, wat weer interessant kan zijn voor adverteerders. Radionomy zegt zowel Shoutcast als Winamp te blijven ontwikkelen.

Naar verluidt betaalde Radionomy tussen de 5 en 10 miljoen dollar (tussen de 3,7 en 7,3 miljoen euro) voor Shoutcast en Winamp. Daarnaast zou AOL een belang van 12 procent in Radionomy hebben genomen.

Belgische Radionomy koopt Winamp
Belgische Radionomy koopt Winamp

TechCrunch