Interessant:

Samsung Galaxy S5: alle geruchten op een rij

nieuws 11 januari 2014 om 11:59

De Samsung Galaxy S5 wordt waarschijnlijk later dit jaar gepresenteerd als Samsungs nieuwe vlaggenschipmodel voor 2014. PortableGear zet de belangrijkste geruchten over het toestel over een rij.

Samsung Galaxy S5: 5-inch WQHD-display

4K Ultra HD-schermtechnologie was op de IFA-elektronicabeurs, in september 2013 in Berlijn, te zien op veel televisies. Samsung wil de technologie binnen twee jaar ook naar haar smartphones brengen. Dit jaar is de mobiele technologie waarschijnlijk nog niet klaar voor Ultra HD-schermen (die een resolutie hebben van 3.840 x 2.160 pixels). In plaats daarvan zou Samsung - volgens de geruchten - met de Galaxy S5 een eerste opstap (of tussenstap) naar Ultra HD willen doen, door het toestel te voorzien van een WQHD (2.560 x 1.440 pixels, ook wel 2K) beeldscherm (van 5-inch of 5,3-inch).

Samsung Galaxy S5: 64-bit processor

De Galaxy S5 krijgt naar verluidt de beschikking over een door Samsung zelf ontwikkelde 64-bit chip. Samsung wil daarmee niet achterblijven bij concurrent Apple dat (eind 2013) in de iPhone 5S als eerste een 64-bit chip (ironisch genoeg eveneens ontwikkeld door Samsung) in een smartphone plaatste.

Samsung Galaxy S5: aluminium behuizing

Volgens de geruchten werkt Samsung aan een nieuwe "Design 3.0"-designstrategie. Onderdeel hiervan zou zijn dat op de Galaxy S5 Samsung eindelijk afscheid neemt van de plastic casing (waarvoor de Galaxy S4 veel kritiek kreeg) en wél een aluminium behuizing toepast. Wat "Design 3.0" verder inhoudt is verder echter nog een raadsel.

Samsung Galaxy S5: Android 4.4 KitKat & nieuwe TouchWiz-interface

De Galaxy S5 draait zo goed als zeker op Google's nieuwste besturingssysteem, Android 4.4 KitKat. Android 4.4 biedt ten opzichte van versie 4.3 een vernieuwd design, snellere prestaties, een betere accuduur, integratie van Google Cloud Print in het besturingssysteem, Google Hangouts+ met SMS-integratie, screen recording en uitgebreidere NFC-support. Naar verluidt wordt de Galaxy S5 ook voorzien van een geheel vernieuwde editie van Samsungs TouchWiz-interface.

Samsung Galaxy S5: 16-megapixel camera

Als we de geruchten mogen geloven, krijgt de Galaxy S5 de beschikking over een 16-megapixel camera. De huidige Galaxy S4 is voorzien van een 13-megapixel camera.

Samsung Galaxy S5: vingerafdruklezer of irisscanner

Over de beveilingsmogelijkheden van de Galaxy S5 doen allerlei geruchten de ronde. Er wordt beweerd dat de S5 - net als de iPhone 5S en HTC One Max - een een vingerafdruklezer heeft. Anderen claimen te weten dat je data op de S5 kan beveiligen middels een irisscanner.

Samsung Galaxy S5: releasedatum

Naar verwachting wordt de Samsung Galaxy S5 in februari officieel aankondigd op het Mobile World Congress 2014 in Barcelona. Het toestel verschijnt mogelijk kort daarna, in maart, al in de winkels.

Naschrift: de Samsung Galaxy S5 is 24 februari 2014 officieel aangekondigd.

Samsung Galaxy S5 (concept)
Samsung Galaxy S5 (concept)

portablegear.nl