Interessant:

Garmin onthult 2014 Essential Serie

nieuws 6 januari 2014 om 14:27

Garmin heeft op de CES 2014 in Las Vegas de Garmin 2014 Essential Serie onthuld: deze serie bevat betaalbare nüvi-navigatiesystemen met 5- en 6-inch displays.

Met een helder 5- and 6-inch duale oriëntatie display, zijn de nüvi 56/55 en nüvi 66/65 betaalbare navigatietoestellen om van A naar B te komen. In Nederland zullen de nuvi 55, nuvi 56LMT (prijzen nog onbekend) en nuvi 66LMT (199 euro) verschijnen. De nieuwe navigatoren beschikken over premium functionaliteiten en hebben een opgefriste gebruikersinterface dat voor kort alleen beschikbaar was op de Advanced Serie. Nieuw op de Essential Serie is lifetime-verkeersinformatie  met gesproken verkeersaanwijzingen op een aantal modellen dat helpt om files en opstoppingen onderweg te vermijden. De functie verderop toont een continue stroom van interessante punten (POIs) naast de kaart. In de zoekbalk kunnen adressen of POIs eenvoudig gevonden worden met slechts enkele klikken.

De Essential Serie 2014 wordt geleverd met Garmin RealVoic, een verfijnde spraaktechnologie voor afslag-voor-afslag aanwijzingen die klinken als een vriendelijke, menselijke stem. De nieuwe nüv- toestellen waarschuwen bestuurders wanneer ze in een gebied rijden waar een school staat en het veiligheidscamera alarm helpt om veilig en volgens de juiste snelheid te rijden. De rijbaanassistent met knooppuntbeeld helpt om vol zelfvertrouwen te navigeren op knooppunten. Alle Essential toestellen worden voorgeladen geleverd met gedetailleerde kaarten, miljoenen POIs en lifetime kaarten op geselecteerde modellen.

Garmin nuvi 65 Essential
Garmin nuvi 65 Essential

Naast de nieuwe Essential-modellen kondigt Garmin ook  de Head-Up Display Plus (HUD+) aan. Dit is een combinatie van Garmin's populaire head-up display met een nieuwe, gratis smartphone app.  HUD+ combineert Garmins populaire, draagbare head-up display met een nieuwe gratis app: de "Garmin HUD app". HUD+ projecteert helder en duidelijk aanwijzingen op een transparante film op de voorruit of op het meegeleverde reflectieonderdeel. Het ontvangt navigatie informatie via een Bluetooth-connected smartphone via de gratis Garmin HUD navigatie app (met kaarten van heel Europa), verkrijgbaar via App Store, Google Play of Window Phone Store. Door uitgebreide weginformatie in één oogopslag te leveren, direct in het zicht van de bestuurder, kan HUD+ de veiligheid verhogen en afleiding van de bestuurder verminderen. HUD+ heeft een verkoopadviesprijs van € 179,-.

portablegear.nl