Interessant:

Lenovo introduceert ThinkPad X1 Carbon

nieuws 6 januari 2014 om 14:13

Lenovo introduceert de ThinkPad X1 Carbon (een zeer lichte 14-inch ultrabook) en de ThinkPad 8 (een premium Windows 8-tablet met een 8-inch touchscreen).

De Lenovo X1 Carbon is een zeer dunne 14-inch ultrabook en is met een gewicht van slechts 1,3 kilogram een van de lichtste ultrabooks. Het apparaat is vervaardigd van carfonfiber, dat lichter is dan magnesium en aluminium - maar wel even sterk. De X1 Carbon heeft een 'Adaptive Keyboard', dat zich dynamisch aanpast afhankelijk van de de gebruikte software. Tevens ondersteunt de ultrabook voice- en gesture controls. Het nieuwe ColorBurst Display zorgt voor een helder scherm en de Rapid Charge-technologie zorgt ervoor dat de X1 Carbon binnen een uur 80 procent is opgeladen. 4G is optioneel. De Lenovo ThinkPad X1 Carbon is naar verwachting rond januari beschikbaar en heeft een adviesprijs van € 1149,- (excl. BTW).

Lenovo ThinkPad X1 Carbon
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

De Lenovo ThinkPad 8 is een Windows 8 Pro-tablet met een 8,3-inch display (met een 1.920 x 1.200 schermresolutie), een quad-core Intel Bay Trail-processor, 128GB geheugen, een microUSB 3.0-aansluiting, en connecties voor microHDMI en Miracast. Daarnaast is deze tablet uitgerust met een 8-megapixel camera. De Lenovo ThinkPad 8 is naar verwachting rond februari beschikbaar en heeft een adviesprijs van €377,- (excl. BTW).

Lenovo ThinkPad 8
Lenovo ThinkPad 8

portablegear.nl