Interessant:

T-Mobile gelooft niet meer in BlackBerry

nieuws 2 april 2014 om 12:53

T-Mobile stopt met de verkoop van BlackBerry-smartphones in de Verenigde Staten. Volgens BlackBerry omdat "de strategieen van BlackBerry en T-Mobile niet meer complementair zijn".

T-Mobile stopt per aankomende 25 april - als een lopende deal met BlackBerry ten einde komt - met de verkoop van BlackBerry's in de Verenigde Staten. BlackBerry belooft dat huidige Amerikaanse klanten van T-Mobile met een BlackBerry geen veranderingen in service of support zullen merken. Daarnaast werkt BlackBerry samen met andere providers om consumenten en zakelijke klanten goede alternatieven te bieden. T-Mobile neemt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten afscheid van BlackBerry: in Europa blijft het nog wel gewoon BlackBerry-smartphones verkopen.

"BlackBerry heeft vele jaren een positieve relatie met T-Mobile gehad. Helaas zijn onze strategieen momenteel niet meer complementair en moeten we handelen in het belang van onze BlackBerry-klanten. We hopen in de toekomst weer met BlackBerry samen te werken als onze bedrijfsstrategieen weer op één lijn zitten", aldus BlackBerry CEO John Chen. "Het spijt ons erg voor onze loyale BlackBerry-klanten en we zullen alles doen wat in onze macht ligt om de ondersteuning van huidige BlackBerry-providers te continueren om zo een vloeiende transitie naar onze andere providerspartners te garanderen".

BlackBerry verkeert door tegenvallende resultaten momenteel in bijzonder zwaar weer en gaat een onzekere toekomst tegemoet. Het trok eind 2013 wel artieste Alicia Keys aan als 'creatief directeur', maar die werd na vier maanden al weer ontslagen.

BlackBerry Q10
BlackBerry Q10

BlackBerry