Interessant:

LG Nexus 5 heeft adviesprijs van 399 euro

nieuws 31 oktober 2013 om 20:21

LG en Google hebben de Nexus 5, de eerste Android 4.4 KitKat smartphone, geÔntroduceerd. De Nexus 5 is per direct in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro.

Na het succes van de†Nexus 4 hebben LG en Google opnieuw de samenwerking gezocht om de eerste smartphone te leveren die beschikt over het nieuwste Android-besturingssysteem, te weten Android 4.4 KitKat.†De Nexus 5 is 's werelds eerste telefoon die draait op Android 4.4 KitKat. Naast een snelle Snapdragon 800 processor en 4G/LTE beschikt de Nexus 5 ook over een 445 ppi Full HD IPS display met geavanceerde in-cell touch-technologie waardoor snellere touch-herkenning, betere zichtbaarheid buiten en scherpere beelden mogelijk zijn.

LG Nexus 5 - Voorkant
LG Nexus 5 - Voorkant

De camera in de Nexus 5 beschikt over de optische beeldstabilisatietechnologie die we eerder zagen bij de†LG G2. Gekoppeld aan een 8 MP camera met langere belichtingstijden, minder vervaging en minder ruis, levert de Nexus 5 ongeŽvenaarde prestaties in situaties met weinig licht. De Nexus 5 bevat ook Photo Sphere waarmee eenvoudig een reeks foto's kan worden gemaakt, die kan worden omgezet naar een naadloze 360-graden ervaring.

"Met een verbazingwekkende 5-inch Full HD IPS display beschikt de Nexus 5 over een groot scherm voor een ongeŽvenaarde visuele ervaring. De lichtgewicht smartphone is verkrijgbaar in de uitvoeringen 16GB en 32GB en is de perfecte combinatie van krachtige prestaties, functionaliteit en gemak, dankzij de bewezen hardware van LG en de beste software en services van Google", aldus LG.

LG Nexus 5 - Voor- en achterkant
LG Nexus 5 - Voor- en achterkant

"We vinden het geweldig om met LG samen te werken aan een nieuw Nexus-toestel," zei Sundar Pichai, senior vicepresident van Android, Chrome en Apps bij Google. "De Google Nexus 5 is de slankste en snelste Nexus-telefoon tot nu toe en brengt de nieuwste platforminnovaties van Android 4.4, KitKat, direct in de handen van consumenten."

De LG Nexus 5 is vanaf vandaag te koop in zwart of wit, zonder abonnement, via Google Play in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Duitsland, ItaliŽ, Spanje, VK, AustraliŽ, Korea en Japan. De Nexus 5 16GB editie is verkrijgbaar bij Nederlandse retailpartners voor 399 euro in zwart en wit.

portablegear.nl