Interessant:

LG Nexus 5 krijgt rode uitvoering

nieuws 6 februari 2014 om 12:24

Google en LG introduceren de Nexus 5-smartphone in een opvallende felrode variant. Het nieuwe model is vanaf eind februari verkrijgbaar in de Benelux voor 399 euro.

LG en Google introduceerden de LG Nexus 5 in oktober 2013: het was de eerste smartphone met het Android 4.4 KitKat-besturingssysteem. Nieuw in deze Android-editie zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm.

De Nexus 5 beschikt verder over een quad-core Qualcomm Snapdragon 800-processor, 16GB geheugen (niet uitbreidbaar), een 8-megapixel camera en een 5-inch Full HD IPS-display. Het toestel was al in het wit en zwart te koop. De 32GB versie van de Nexus 5 komt eind februari (alleen in het zwart) in Nederland beschikbaar voor 459 euro.

"Wij zien dat de Nexus lijn zeer loyale fans heeft, die dingen anders willen doen", zegt Bas Dekker, commercieel directeur Nederland bij LG Electronics Benelux. "Deze manier van denken hebben wij nu ook doorgetrokken in deze felrode Nexus 5. Met dit opvallende toestel maakt de consument zeker een statement."

LG Google Nexus 5 in rode uitvoering
LG Google Nexus 5 in rode uitvoering

portablegear.nl