Interessant:

Neo Geo X Gold handheld alweer ten einde

nieuws 8 oktober 2013 om 09:28

SNK Playmore, de rechtenhouder van de Neo Geo-merknaam, heeft Tommo Inc. (de Amerikaanse fabrikant / distributeur van de Neo Geo X Gold handheld) gesommeerd al haar Neo Geo-producten uit de handel te halen.

De Neo Geo X Gold was pas een jaar in de handel: SNK Playmore en Tommo Inc. introduceerden het product officieel in augustus 2012 ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de Neo Geo gameconsole. De Neo Geo X Gold is een 4,3-inch handheld, die is voorzien van ingebouwde stereospeakers en een 3,5mm poort. Op de X Gold zijn 20 klassieke games voorgeinstalleerd, waaronder Fatal Fury, Metal Slug, Super Sidekicks en King of Monsters. De handheld was ook leverbaar in een pakket met een Neo Geo X oplaadstation/televisiedock en Neo Geo X Arcade Joystick - welke twee producten Tommo Inc. van SNK Playmore ook uit de handel moet halen.

De 20ste verjaardag van de Neo Geo is zodoende niet erg prettig verlopen. SNK Playmore schrijft dat "Tommo Inc. onmiddellijk alle fabricage, distributie, marketing, promotie en verkoop van producten met licenties van SNK of Neo Geo moet stoppen". Het floppen van apparaat is geen verrassing: de Neo Geo X Gold was zeer beperkt verkrijgbaar, had een te hoge prijs, en was een maatje te klein voor de harde concurrentie van Nintendo, Sony en mobiele smartphone/tablet-games.

Neo Geo X Gold handheld
Neo Geo X Gold handheld

SNK Playmore