Interessant:

Huawei verovert derde plek mobiele markt

nieuws 8 oktober 2013 om 14:07

Huawei heeft sinds enkele weken de nummer 3 positie op de Nederlandse smartphone markt in handen. De Chinezen moeten in Nederland alleen Samsung en Apple nog voor zich dulden.

Dat heeft Huawei zelf bekendgemaakt, overigens zonder voor deze bewering direct duidelijke cijfers te overleggen. Naast de zeer succesvolle Ascend P6 (Huawei's topmodel), zorgen de 6,1-inch grote phablet Ascend Mate, de Ascend P2, de Ascend G510, de op Windows Phone 8 draaiende Ascend W1 en de Y300 voor het succes van de Chinese fabrikant. Onlangs kondigde Huawei verder de Ascend G700, een dual-sim smartphone met een 5-inch HD scherm, en de Ascend W2, de opvolger van de Ascend W1, aan.á

Robbert de Graaf, Director Consumer Business Group van Huawei Technologies Benelux BV: "De top 3 is vanaf het begin ons streven geweest, dat we deze plek zo snel hebben kunnen bereiken is natuurlijk geweldig. Uiteraard is het een momentopname, maar het betekent dat we met goede smartphones voor een goede prijs langzaam maar zeker Nederland aan het veroveren zijn. Belangrijk onderdeel van ons succes is de in juni ge´ntroduceerde Ascend P6, met 6,18 mm de dunste smartphone ter wereld. De P6 is inmiddels in wit, zwart en roze verkrijgbaar en laat wekelijks mooie groeicijfers zien. En dit is nog maar het begin!"

Huawei Ascend P6
Huawei Ascend P6

portablegear.nl