Interessant:

Neo Geo X blijft toch nog even bestaan

nieuws 15 oktober 2013 om 08:27

Neo Geo-rechtenhouder SNK Playmore wil dat de Neo Geo X direct uit de handel wordt gehaald. Tommo Inc., de fabrikant/distributeur, zegt echter dat in een contract staat dat de handheld nog tot 2016 gevoerd mag worden.

SNK Playmore, de rechtenhouder van de Neo Geo-merknaam, sommeerde Tommo Inc. (de Amerikaanse fabrikant / distributeur van de Neo Geo X Gold handheld) vorige week al haar Neo Geo-producten - dat wil zeggen de Neo Geo X handheld en alle bijbehorende accessoires en games - uit de handel te halen. SNK Playmore meldde in een persbericht dat "Tommo Inc. onmiddellijk alle fabricage, distributie, marketing, promotie en verkoop van producten met licenties van SNK of Neo Geo moet stoppen".

Tommo Inc. is echter niet van plan aan de eis van SNK Playmore te voldoen. Het Amerikaanse bedrijf "ontkent dat er een contractbreuk is in de overeenkomst met SNK Playmore" en zegt "het populaire Neo Geo X Gold systeem, de accessoires en de games te blijven ondersteunen en marketen". Tommo Inc. voegt daaraan toe dat "wegens de populariteit van het systeem" Tommo en SNK "de overeenkomst eerder dit jaar verlengden tot 2016" - een twijfelachtige bewering, aangezien de Neo Geo X helemaal niet zo populair is.

Tommo "verwacht dat de overeenkomst door alle partijen respecteerd wordt. Tommo heeft aan al zijn verplichtingen wat betreft de licentieovereenkomst met SNK voldaan en is teleurgesteld in SNK's plotselinge en ongerechtvaardigde beeindiging van de overeenkomst."

Neo Geo X Gold handheld
Neo Geo X Gold handheld

Tommo Inc.