Interessant:

Neo Geo X Gold handheld officieel

nieuws 13 augustus 2012 om 12:30

Fabrikant SNK Playmore en de Amerikaanse gamepublisher Tommo Inc. hebben officieel de Neo Geo X Gold, een handheld-versie van de originele Neo Geo met 20 voorgeinstalleerde games, geintroduceerd.

De Neo Geo X Gold lekte afgelopen maart reeds uit onder de naam Neo Geo X. De specificaties zijn een beetje anders dan de toen uitgelekte informatie vermeldde. Zo heeft de X Gold nu een 4,3-inch display gekregen in plaats van een 3,5-inch display. Daarnaast is het systeem voorzien van ingebouwde stereospeakers en een 3,5mm poort. Op de X Gold zijn 20 klassieke games voorgeinstalleerd, waaronder Fatal Fury, Metal Slug, Super Sidekicks en King of Monsters.

De Neo Geo X Gold wordt geleverd in een compleet pakket met een Neo Geo X oplaadstation (waarin je het apparaat ook kan plaatsen om de games op je televisie te spelen, via HDMI of A/V-out) en een Neo Geo X Joystick.

Met het Neo Geo X Gold pakket viert SNK Playmore de 20ste verjaardig van de Neo Geo-gameconsole. Het pakket ligt vanaf 6 december in de winkels voor 199,99 dollar; de Europese prijs ligt dan waarschijnlijk rond de 200 euro. In de Verenigde Staten distributeert Tommo Inc. de X Gold; in Europa en AziŽ zijn gamedistributeurs Blaze en Success Company verantwoordelijk voor de distributie.

Neo Geo X Gold pakket: handheld, docking station & joystick
Neo Geo X Gold pakket: handheld, docking station & joystick

Engadget