Interessant:

Gerucht: iPhone 5C krijgt geen Siri

nieuws 14 augustus 2013 om 11:18

De iPhone 5C, een goedkope en kleurrijke variant van de iPhone 5 die waarschijnlijk volgende maand wordt aangekondigd, wordt naar verluidt niet voorzien van de Siri-stembesturingssoftware.

Volgens de geruchten presenteert Apple volgende maand, waarschijnlijk 10 september, twee nieuwe iPhone-modellen: de iPhone 5S en de iPhone 5C. De iPhone 5S wordt een upgrade van de huidige iPhone 5 met een snellere processor en een betere camera. De iPhone 5C wordt daarentegen juist een eenvoudigere en goedkopere uitvoering van de iPhone 5, met bescheidenere specificaties (dit model zal dan ook de iPhone 4S vervangen, die wordt uitgefaseerd). Naar verluidt verschijnt de iPhone 5C in meerdere kleuren: de "C" in de naam zou staan voor "Color". Foto's van verpakkingen van de iPhone 5C in China lekten reeds uit.

Analisten voorspellen nu dat ook cruciale Apple-software, zoals Siri voice-control, op de iPhone 5C ontbreekt om de prijs laag te houden. Het toestel draait zo goed als zeker wel op Apple's nieuwe iOS 7-besturingssysteem. De verbeterde iPhone 5S wordt mogelijk voorzien van een vingerafdruklezer, welke op de iPhone 5C waarschijnlijk ontbreekt.

Naschrift: de iPhone 5S en iPhone 5C (mét Siri) zijn 10 september 2013 officieel geintroduceerd.

iPhone 5C: uitgelekte verpakking
iPhone 5C: uitgelekte verpakking

iPhone 5C: meerdere kleuren
iPhone 5C: meerdere kleuren

MacRumors